Aamir Khan Kimdir Vikipedi

Aamir Khan Kimdir Vikipedi – Aamir Khan Biyografisi – Aamir Khan Hakkında

Aamir Khan (d. 14 Mart 1965; Mumbai, Maharashtra), Hint oyuncu, yapımcı ve yönetmendir.

Evli olup iki oğlu bir kızı vardır. Eşinin adı Kiran Rao’dur. Aamir Khan birçok filmde oynamış ve yönetmenlik yapmıştır. Kariyerine amcası Nasir Hussain’in filmi olan Yaadon Ki Baaraat (1973) ile çocuk aktör olarak başlayan Aamir Khan, profesyonel kariyerine 12 yıl sonra Holi (1984) ve ticari başarı getiren Qayamat Se Qayamat Tak (1988) filmleri ile başlamıştır. 6 Mayıs 2012 tarihi itibariyle Aamir Khan’ın ilk televizyon programı “Satyamev Jayate”, Star Plus kanalında yayınlanmaya başlamıştır. Aamir Khan’ın yeğeni Imran Khan da oyuncudur.

Aamir Khan’ın yapımcılığını yaptığı filmler “Aamir Khan Productions”ın elinden çıkmıştır. Ayrıca Müslüman olan Aamir Khan 2012 yılında hacca gitmiştir. Aamir Khan, Oscar adayı Lagaan filminin başrol oyuncusu ve yapımcısıdır.

Filmografi

  • Yaadon Ki Baarat (1973)
  • Madhosh (1974)
  • Holi (1985)
  • Qayamat Se Qayamat Tak (1988)
  • Raakh (1989)
  • Love Love Love (1989)
  • Deewana Mujh Sa Nahin (1990)
  • Jawani Zindabad (1990)
  • Tum Mere Ho (1990)
  • Dil (1990)
  • Awwal Number (1990)
  • Afsana Pyar Ka (1991)
  • Dil Hai Ke Manta Nahin (1991)
  • Parampara (1992)
  • Daulat Ki Jung (1992)
  • Isi Ka Naam Zindagi (1992)
  • Jo Jeeta Wohi Sikandar (1992)
  • Hum Hain Rahi Pyar Ke (1993)
  • Andaz Apna Apna (1994)
  • Aatank Hi Aatank (1995)
  • Baazi (1995)
  • Rangeela (1995)
  • Akele Hum Akele Tum (1995)
  • Raja Hindustani (1996)
  • Ishq (1997)
  • Earth – 1947 (1998)
  • Ghulam (1998)
  • Mann (1999)
  • Sarfarosh (1999)
  • Mela (2000)
  • Dil Chahta Hai (2001)
  • Lagaan (2001)
  • Mangal Pandey (2005)
  • Rang De Basanti (2006)
  • Fanaa (2006)
  • Taare Zameen Par (2007)
  • Ghajini (2008)
  • 3 Idiots (2009)
  • Luck By Chance (2009) (Misafir Oyuncu)
  • Dhobi Ghat (2010)
  • Big In Bollywood (2011) (Belgesel – Misafir Oyuncu)
  • Delhi Belly (2011) (Misafir Oyuncu)
  • Talaash (2012)
  • Bombay Talkies (2013) (Misafir Oyuncu)
  • Dhoom 3 (2013)
  • PK (2014)
  • Dil Dhadakne Do (2015) (Seslendirme)
  • Dangal (2016)

Yazı Bilgileri Yayınlanma Tarihi: 10 Ekim 2015
Yazan:
Kategori: Genel

Yorum Yapın

Your email address will not be published. Required fields are marked

Web Stats